Kuvankäsittely GIMPilla

Kuvankäsittely ei ole helppo prosessi. Se voi olla pelottavaa jopa kokeneimmallekin tietokoneen käyttäjälle, saati sellaiselle, joka ei ole koskaan ennen tehnyt sitä. GIMP-nimisen ilmaisen ohjelmiston avulla tämä prosessi on kuitenkin paljon helpompi ja helpommin kaikkien ulottuvilla.

GIMP, joka on lyhenne sanoista GNU Image Manipulation Program, on loistava kuvankäsittelytyökalu, koska se tarjoaa sinulle kaikki resurssit, joita tarvitset valokuvien muokkaamiseen ilman, että sinun tarvitsee ostaa kalliita ohjelmistoja tai päivittää nykyistä versiota. Tämä työkalu on ainutlaatuinen myös siksi, että se antaa resurssinsa käyttöön niin sanottujen ”lisäosien” kautta. Nämä lisäosat ovat pieniä komponentteja, jotka laajentavat GIMP:n ominaisuuksia paljon pidemmälle kuin ne, jotka sisältyivät oletusarvoisesti, kun GIMP asennettiinkoneeseesi. Tästä syystä lisäosien avulla sinun ei tarvitse kuoria paksut erikoistoiminnot, joita saatat vilkaista vain kerran jos todella kauan.

Nyt on tullut aika ottaa selvää mistä tässä ohjelmassa on kyse ja miten se pystyy auttamaan meitä tulemaan taitaviksi valokuvaajina ilman, ettemme kuormita itseämme liikaa älyttömillä ominaisuuksilla.

GIMP käyttää grafiikoita vasemmalta oikealle, joten ymmärrän ettet voi hahmottaa luonnoksia tai ohjelmaa mihinkään suuntaan. Tietty, sinulla on mahdollisuus napsauttaa sen ruudun ponnahdusvalikosta valitaksesi kohteeseen sopivan kipupisteen ja viedäksesi sen suoraan vasemman alakulman ruutuun. Toinen tapa on antaa hiirellesi hiiren oikealla painettellaja napsauttaa. Se on ainoa tapa jolla voit muuttaa kuvaa, joten pidä siinä mielessä hyvä huoli ettet tiputa sitä maahan.

Tutkimus yksityiskohtiin on toinen auttava tekijä tuomassasi valokuvassa. Valitse ihmisistä edustavaksi luonnokseksi piste ja painele hiiren oikealla painiketta sen alapuolella olevasta ruudusta meidän tarkoituksemme selvittämiseksi.Työkalupalkin vasemmassa yläreunassa on erilaisia raja- ja zoomausvalintoja. Ne auttavat meitä pidemmän kaavan mukaan katsomalla suuremmasti jokaista pienintä yksityiskohtaa, milloin haluamme. Valittavissa on myös sovellus Windowsin vihjeiden tyylisten valintojen lisäksi erikoinen peiliikkivalitsin, jonka avulla saat helposti hieman vahan tuulahduksen.

Jätä kommentti