GIMP Suomi • #gimp-suomi @ freenode

Keskustelu

Raw ongelmia

Yleistä höpinää kaikesta

Raw ongelmia

ViestiKirjoittaja marikam » 18.07.2015 09:21

Hei,
Latasin pari päivää sitten Gimpin ja nyt mun pitäis viimeistellä raw-tiedosto tulostuskuntoon. Kuvan muokkauksen jälkeen, kun muutan kuvan jpg:ksi muokkaussäädöt menee ihan uusiksi. Täytyykö vaan kokeilella, että millä säädöillä lopputulos on sama vai onko tälle tehtävissä jotain? Pitäskö muokata kuva suoraan vaan jpg:nä?
Toinen kysymys voiko Gimpillä muuttaa useamman kuvan yhtäaikaa rawista jpg:ksi?
Kiittäen,
Marika

Ps. luovuin vasta hiljattain vuosien kuvankäsittelyohjelmien boikotoinnista.
marikam
 
Viestit: 1
Liittynyt: 18.07.2015 09:02

Re: Raw ongelmia

ViestiKirjoittaja kokhoniemi » 20.07.2015 22:10

Hei,

Näyttävätkö JPEG-kuva ja RAW-kuva erilaisilta? En ole täysin varma ymmärsinkö probleemasi oikein, mutta jos tallennat raakakuvan JPEG-muotoon, ei mahdollisesti tekemäsi säädöt tallennu JPEG-kuvatiedostoon vaan kuva tallentuu (kutakuinkin) sellaisena kuin se ruudulla näyttää. Mitään muokkausinformaatiota ei siis tallenneta. Näin ollen esimerkiksi Gimpin säätöarvot, käyrät yms. työkalut näyttänevät erilaisia oletusarvoja JPEG-kuvalle kuin raakakuvalle. Mikäli tallennat kuvan raakatiedostona, pitäisi tehtyjen säätöjen näkyä avattuasi kuvan uudestaan.

Useamman kuvan muuttaminen RAW-kuvasta JPEG-kuvaksi on mielestäni kömpelöä tehdä Gimpillä. Jotain Gimpin/UFRawin komponenttia voisi ehkä käyttää kirjoittamalla sopivan ohjelmanpätkän, jolloin ei pitäisi käynnistää Gimpin käyttöliittymää lainkaan. Itse käytän Nikonilaisena valmistajan omaa ohjelmaa useampien raakakuvien konvertoimiseen.
kokhoniemi
 
Viestit: 196
Liittynyt: 05.06.2008 19:21


Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron