GIMP Suomi • #gimp-suomi @ freenode

Tietoa

GIMP Suomi on perustettu suomalaisten GIMP -ohjelman käyttäjien yhteiseksi kohtaamispaikaksi netissä. Nykyisellään sivusto on uudelleenherätetty Matson vuonna 2006 perustamasta GIMP Suomesta, joka sittemmin muuttui yleisesti grafiikkaa käsitteleväksi grafiikkaa.orgiksi. Joihinkin käyttäjiin jäi kuitenkin kytemään kaipuu entiseen, ja lopulta kun Jonesi päästi ajatuksen ilmoille IRCin kautta (5.11.2007), alettiin vanhaa ideaa toteuttamaan uudestaan. Kehittäjätiimi saatiin kasaan helposti kanavan oman porukan keskuudesta, ja niinpä joulukuussa -07 uusi GIMP Suomi avasi ovensa.

Pääkoodaajaksi pääsi ansioillaan alkuperäisen GIMP Suomen kakkosadmin JuhaK, ja valtaosa nykyisen sivuston toiminnallisuudesta onkin hänen koodinsa tuottamaa. Ulkoasupuolesta vastasi alunpitäen lähinnä Powerlife, joka on mukana myös laajan GIMP kokemuksensa ja grafiikkataitojensa ansiosta. Peltzi on sivuston yleismies; häneltä taittuu sekä koodi että grafiikka. Nykyinen ulkoasu on hänen käsialaansa, ja jokunen Teitä palveleva koodirivikin on hänen sormista lähtöisin. Tiimiin kuuluu myös ideoijana, aloittelevana koodaajana sekä aktiivisimpana irc-operaattorina heterosankari.

Alla on listattuna kunkin ylläpitäjän yhteystietoja mahdollisten ongelmatilanteiden varalle. JuhaK on oikea henkilö auttamaan sivuston ongelmatilanteissa, kuten virheellisesti toimivat sivut tai vaikka foorumitilin aktivointiongelma. Samoissa asioissa saattaa myös Peltzi osata auttaa. Jos IRC -kanavallamme esiintyy ongelmia, heterosankari on oikea henkilö lähestyä. Nimenomaan foorumin sisäisten ylläpidollisten toimenpiteiden (kuten manuaalinen tilin aktivointi tai sääntöjä rikkovien viestien poistaminen) tarpeessa voi kääntyä kunkin edellämainitun lisäksi myös PowerLifen puoleen.

Huomaathan, että Gimpin käyttöön liittyvien ongelmien kanssa on suotavampaa esittää asia foorumillamme, jotta myös muut mahdollisesti vastaavia ongelmia kokeneet voivat löytää avun samalla vaivalla. Pitemmittä puheitta päästään niihin yhteystietoihin. Olkaa hyvät:

JuhaK

Peltzi

heterosankari

PowerLife

GIMP-suomen irc-kanavasta on tietoa täällä.